Reteta de Maria Udrea
Nu stiu de ce se numeste asa, dar mi-a placut cum arata la Miremirc si am poftit la ea, asa ca am facut-o si eu.
La mine a iesit mai inchis la culoare blatul cu nuca, dar tare delicioasa este!
INGREDIENTE:
Blatul nr. 1:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
sare
Blat nr. 2
6 albusuri
6 linguri zahar
150 gr nuca maruntita
2 linguri faina
sare
Crema:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
3 linguri cacao
2 linguri faina
sare
5 linguri lapte
esenta de rom
200 gr unt
Sirop:
250 ml apa
2 linguri zahar
esenta de vanilie
Decor:
fulgi de ciocolata alba
MOD DE PREPARARE:
Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie.
Tapetam o tava de 25/35 cm cu hartie de copt, punem compozitia de blat si coacem la 180 grade pentru 35 de minute.
Pentru blatul nr. 2: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi nuca maruntita si in final faina, mestecand usor, circular sa nu se lase albusurile.
Coacem in aceeasi tava, dupa ce am scos primul blat, tot la 180 de grade pentru 30-35 minute.
Pentru crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam cacaoa si faina si in final laptele si esenta de rom.
Omogenizam totul si fierbem pe baie de aburi pentru 10 minute pana se ingroasa, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Untul, tinut la temperatura camerei il mixam si incepem sa incorporam cate o lingura din crema, mixand usor pana la terminarea cremei.
Pentru sirop fierbem toate ingredientele, lasam sa se raceasca si insiropam ambele blaturi, dar nu prea mult.
Asamblare: blat nr. 1, 1/2 din crema, blat nr. 2, restul de crema, fulgi de ciocolata alba.



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu