Paine de casa


Reteta de la Enyedi Sandor

Se prepara maiaua: 1 cana de faina, 1/2 cana de apa, 20-30 g. drojdie, o lingurita de zahar (chiar daca Master Chef Varlan sare in sus cand aude asa ceva!), se amesteca pana devine un fel de crema (daca trebuie se mai pune faina sau apa) si se lasa 5-6 ore sa "lucreze" (daca incepe sa exagereze cu cresterea se mai amesteca cateodata, asa, numai sa-si vada lungu' nasului!)
Se pune faina (cam 6-700 gr), apa cat "trebuie", sare (20-30gr), o lingura de ulei si se amesteca pana iese un aluat nelipicios.
Se pune in forma de copt, se lasa sa creasca pana nimeni nu mai crede ca poate creste (la mine's chiar 3-4 ore!!) dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 240 gr.C pentru 20 minute, dupa care se reduce temperatura la 220 gr.C pentru inca 30 de minute...
Succes garantat! Reteta e sigura! Pana am ajuns la reteta asta cred ca am stricat vr'o 100 kile de faina! :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu