Rulada cu dulceata de lapte


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    

Ingrediente:
6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de făină
1 linguriţă extract de vanilie
1 praf de sare
Umplutură şi decor:
1 borcan dulce de leche (300 gr)
200 ml frişcă
ciocolată rasă – opţional

*Preparare ruladă:
1. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adăugă zahărul şi vanilia şi se bate în continuare, până când se întăreşte din nou.
2. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de lemn şi se amestecă cu făina.
3. Peste amestecul de gălbenuşuri şi făină se adăugă treptat şi cu mare grijă spuma de albuşuri, amestecând uşor prin răsturnare.
4. Compoziţia de ruladă se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Dacă tava este prea mare, se ung bine părţile laterale cu unt şi se tapetează cu făină.
5. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute la foc potrivit. În primele 10 minute nu se deschide uşa cuptorului.
6. Când rulada este coaptă, se răstoarnă pe un şervet umed, desprinzând hârtia imediat. Se acoperă cu un şervet uscat şi lasă 3-4 minute pentru a se răci.
7. Se unge din belşug cu dulce de leche şi se rulează uşor cu şervetul. Pe deasupra se pune frişca bătută bine şi se rade ciocolată.
Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu