Reteta Covrigei


Reteta de la Margareta Cismasiu

Astazi am facut covrigei.Fragezi,crocanti,sarati.Intr-un cuvant,deliciosi.I-am facut dupa o reteta din caietul mamei mele.V-o impartasesc si voua.
Ingrediente:
1kg faina,400gr untura sau 500gr margarina (mie imi plac mai mult cu untura)2 oua,400 gr smantana,un pic de drojdie,200gr cascaval,ou pentru uns,mac,chimen,susan dupa preferinta.
Mod de preparare:
Faina se faramanta cu untura.Drojdia dizolvata in un pic de lapte caldut cu sare se toarna in faina framantata cu untura,se adauga cele 2 oua si smantana si se framanta pana se omogenizeaza.Aluatul se lasa sa stea 30 min.dupa care se intinde o foaie groasa de 0.5 cm.Se taie cu forma,se unge cu ou si se presara cascaval ras amestecat cu chimen,mac,susan.Se coc 15-20min.
In imagine,eu nu am presarat cascaval,doar mac si sare.Sunt grozavi.

5 comentarii:

  1. arata minunat!! asa covrigei facea mama de sarbatori.unse se gaseste untura?

    RăspundețiȘtergere
  2. tocmai iam facut si au iesit ff fragezi si gustosi

    RăspundețiȘtergere
  3. tocmai iam facut si eu, au iesit fff fragezi si gustosi

    RăspundețiȘtergere
  4. Untura se gaseste la raionul de ,,asistate', din kaufland, ambalat sub forma de salam

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai,de cand caut reteta asta!am sa i fac chiar azi copiilor mei.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere