Lasagna cu legume si carne de curcan



Reteta de la Lacrimioara Ciciu

Ingrediente (pentru o tavă de 30x20 cm - aprox 6 porții ):

6 foi de lasagna
400 gr carne de curcan tocată
1 ceapă
1 morcov
200 gr pastă de tomate
1 dovlecel
1 ardei capia
2 roșii
200 gr ciuperci champignon
cașcaval
sare, piper, oregano uscat
unt, ulei de măsline

Pentru sosul bechamel:
50 gr unt
4-5 linguri de făină
600 ml lapte
nucșoară măcinată, sare, piper alb

Preparare

Sosul bolognese:
Intr-o tigaie înaltă se pun puțin unt și ulei de măsline. Când s-a topit untul, se pune ceapa tăiată mărunt și când se înmoaie puțin, se adaugă și morcovul tăiat tot mărunt.
Se lasă 2-3 minute, după care se pune și carnea tocată. Pentru ca aceasta să se separe, se pun 100 ml apă.
Când carnea se albește, se adaugă pasta de tomate. Se asezonează cu sare, piper şi oregano uscat şi se fierbe până când scade sosul.
Sosul bechamel:
Se topesc 50 gr unt într-o cratiţă și se adaugă pe rând, cele 5 linguri de făină, amestecând continuu. Lapetele se încălzește și se toarnă treptat, amestecând cu multă grijă, pentru a evita formarea cocoloașelor.
Când sosul s-a îngroșat, se condimenteză cu sare, piper alb și nucșoară măcinată.

Într-o tavă de 30x20 cm, unsă cu unt, puneţi un strat de foi de lasagna. În funcție de tipul de foi pe care îl folosiți, va fi sau nu nevoie să le fierbeți în prealabil. Eu am folosit paste proaspete, așa că nu le-am mai fiert.
Peste primul strat de foi puneți sosul bolognese și acoperiți-l cu jumătate din cantitatea de sos bechamel.

Puneți al doilea strat de foi de lasagna, pe care îl acoperiți cu ardeiul capia tăiat bucățele mai mari, feliuțe subțiri de dovlecel și roșii, iar ultima dată puneți ciupercile tăiate feliuțe mai groase.

Straturile de legume le acoperiți cu a doua jumătate de sos bechamel peste care puneți cașcaval ras.
Lasgna se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

Mai multe retete delicioase de la Lacrimioara gasiti pe blogul ei Arome in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu