PRAJITURA CU IAURT SI CAISE



Reteta de Maria Udrea

Ingrediente:

· 1 kg caise
· 6 oua
· 12 linguri zahar
· 1cescuta ulei(120 ml)
· 1 pahar iaurt(375 gr)
· 2 plicuri zahar vanilat
· 1 plic praf de copt
· esenta de lamaie
· 250 gr faina
· sare
Mod de preparare:

Am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.
Albusurile, separate de galbenusuri le-am batut foarte bine cu putina sare, folosind telul, pana s-au facut spuma, apoi am adaugat putin cate putin zaharul batand in continuare pana s-au intarit foarte bine. Am avut norocul sa se bata foarte bine ceea ce a generat succesul acestei prajituri.
Am adaugat pe rand galbenusurile, apoi uleiul, esenta si iaurtul in care am dizolvat praful de copt.
Am amestecat usor apoi am pus faina putin cate putin pana s-a incorporat toata.
Am tapetat o tava de 23/36 cm cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea.
Am asezat jumatatile de caise in randuri si destul de apropiate fiind multe si am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.
A iesit foarte pufoasa, dulce- acrisoara!


Un comentariu:

  1. Merisor ne rasfata mereu cu prajiturici delicioase si parfumate iar reteta asta este cu siguranta una de nota zece !!!

    RăspundețiȘtergere