Ne trebuie:
- 16 biscuiti cacao rotunzi cu crema de ciocolata (aproximativ 150 grame);
- 100 gr crema de branza (eu am folosit Creme clasic Hochland);
- 250 gr. ciocolata alba de calitate (NU ciocolata alba menaj! - se ingroasa);
- 1 fiola esenta rom (nu mai mult!)
Ne trebuie pentru decor:
- bombonele colorate;
- fulgi de cocos colorati;
- colorant alimentar gel (daca dorim sa coloram ciocolata alba in diverse culori);
- betisoare speciale pentru cake pops (eu am folosit bete de frigarui taiate in jumatate - lungime aproximativ 9-10 cm)
Cum preparam:
Maruntim
bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin. Adaugam crema de
branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine. Adaugam esenta
de rom si formam bilute cat o nuca mica pe care le asezam pe o tava
tapetata cu hartie de copt.
Topim
50 gr ciocolata pe baie de aburi (nu la microunde!), bagam aproximativ 1
cm din fiecare betisor in ciocolata topita si il introducem in mijlocul
bilutei aflate oe hartia de copt.
Bagam toata tava la congelator (nu la frigider!!) pentru 30 minute.
Intre
timp topim restul de ciocolata pe baie de abur pana devine fluida.
Scoatem bilutele de la congelator si le scufundam pe rand in ciocolata
topita scuturand usor excesul de ciocolata si rotind betosorul pana ce
stratul de ciocolata este uniform.
Putem orna cu bombonele, fulgi de cocos, alune macinate, etc insa ornarea trebuie facuta rapid, cat timp ciocolata este umeda.
Se aseaza cake pops-urile formate intr-o cana mica (sau orice recipient doriti) umpluta cu zahar si se baga la frigider.
Din cantitatile mentionate obtineti 20 bucati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu