Pogacele cu jumari (2)


Reteta de la Fortan Simona Ana

Ingrediente;
600gr faina
un ou
sare
piper
2 linguri untura sau ulei
1lingurita zahar
200 ml lapte caldut
30 r drojdie proaspata.
250 gr jumari date prin robot
un galbenus de ou pentru uns pogacelele

Mod de preparare:
Se face o maia din drojdie,sare,zahar si o lingura de faina .
Se lasa la doapit 10 min.
Intr-un bol se cerne faina.
Se adauga untura rece si sarea.
Se framanta pana devine un aluat nisipos
In mijloc se face loc si se toarna drojdia.
Incet se adauga laptele caldut si se framanta.
Aluatul astfel format se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Aluatul dospit se intinde in forma unui dreptunghi.
Peste el se pun jumarile.
Aluatul se impatura si se lasa la frigider 30 min.
Se scoate aluatul ,se intinde si apoi se impatura.
Se lasa in frigider 30 min.
Se repeta operatiunea de 3 ori.
Apoi se intinde aluatul si se fac cercuri.
Se ung cu galbenus de ou.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul incins in prealabil pentru circa 25 min.

Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu