Tort de orez cu carne de pui si cascaval



Reteteta de la Maria Catarina Damian


Pentru aceasta reteta am folosit cascavalul Delaco Emmentaler.

Ingrediente:
-500g orez
-400 g carne de pui
-200g cascaval (emmentaler)
-200g smantana
-1 ardei gras si 1 ardei rosu
-1 ceapa
-4 oua
-2-3 linguri ulei
-2 rosii (optional)
-sare, piper.

Se taie carnea marunt si se caleste pana se albeste. Se adauga apoi ceapa si ardeii taiati marunt.
Se adauga orezul, se caleste un pic si el , apoi se pune un litru de apa fierbinte, sare si piper dupa gust si se lasa la fiert 20 de minute.
Se incalzeste cuptorul si se unge o tava de tort sau yena cu unt.
Se amesteca ouale cu smantana si cascavalul, adaugandu-se apoi peste orez.
Se pun deasupra rosiile taiate felii si un pic de cascaval ras.
Se da la cuptor pentru 30 de minute.

Este deosebit de bun pentru toata familia.

Sursa de inspiratie: http://www.laurasava.ro/2011/01/21/tort-de-orez-cu-carne-de-curcan/


Un comentariu: