Reteta de la Raluca Balogh
Blat:5 oua
5 galbenusuri
5 lg zahar
5 lg faina
1 lg praf copt
Albusurile de la cele 5 oua se separa de galbenusuri si se bat cu un praf sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul si se bat ca pentru bezea.Galbenusurile se mixeaza 2-3 min apoi se toarna peste albusuri si se omogenizeaza cu o spatula(sau lg de lemn)apoi se cerne si faina amestecata cu praful de copt si la fel se incorporeaza cu o spatula.Pt blaturi cat mai egale, se imparte de la inceput compozitia in 2 parti egale si se coc pe rand...sau se coace o singura data si apoi se taie in 2.Se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit Apoi se taie in 2.
Sirop:eu am folosit sirop din conserva de ananas pt ca asta aveam,dar se poate folosi orice alt sirop kiar si lapte amestecat cu putin zahar..
Crema: 1 borcan de nutella (400 g)
200 g unt
Cele 2 se amesteca si se mixeaza impreuna pana la omogenizare apoi se intinde intre cele 2 blaturi.
Decor:cacao,afine
Se decoreaza dupa preferinta..eu am pudrat deasupra cacao si am pus cateva afine.Prajiturika este ft buna:D
Mentionez ca am folosit 5 oua si 5 galbenusuri pt ca ouale pe care le aveam aveau cate 2 galbenusuri:P.Bineinteles se poate face blatul si doar cu 5 oua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu