Reteta de la Alina Avram Dohotariu
Ingrediente:
500 ml de smântână lichidă mai grasă
100 g de zahăr
1 baton de vanilie
12 g de gelatină (foi de gelatină)
200 g de zmeură
2 libguri de zahăr pudră
Se înmoaie gelatina în apă rece, pentru a se hidrata bine. Smântâna lichidă se pune într-o crăticioară împreună cu zahărul. Batonul de vanilie se crestează, se scot semințele și se adaugă peste amestecul de smântână și zahăr. Se pune crăticioara la foc mic, fără să fiarbă, doar să se topească zahărul. Se adaugă gelatina în compoziție, se amestecă bine să se omogenizeze și se ia vasul de pe foc. Se pregătesc trei vase ramekin, care se clătesc în prealabil cu apă rece, și se toarnă compoziția strecurată în ele. Se dau vasele cu panna cotta la rece, pentru 4-5 ore. După acest interval de timp, pentru a putea desprinde panna cotta pe o farfurie, se plonjează formele pentru câteva secunde în apă fierbinte.
Se servește alături de sosul de zmeură preparat astfel: cele 200 de g de zmeură se pun la foc mic împreună cu două linguri de zahăr pudră. Se lasă pe foc până se leagă compoziția. Se dă apoi sosul prin blender pentru a fi dens și fin. Se dă la rece alături de panna cotta, până la momentul servirii.
Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu