Eclere cu ciocolata


Reteta de la Andreea Pintea

Ingrediente

65 grame făină

un vârf de sare

50 grame unt

150 ml apă

2 ouă

Pentru cremă

200 ml frișcă lichidă

60 grame ciocolată neagră topită

esențe

Preparare

Cuptorul se încălzește la 200 de grade și pregătim cu hârtie de copt o tavă. Făina și sarea se pregătesc într-un bol. Separat, într-o craticioară punem pe foc untul cu apa. În momentul în care untul este topit mărim focul și lăsăm la foc iute până când se ajunge la punctul de fierbere. După primele clocote, luăm crăticioara de pe foc, adăugăm făina – toată deodată și amestecăm rapid cu o lingură de lemn până la omogenizare. Mai punem pe foc, cu flacăra la minim, pentru câteva momente pentru a obține un aluat compact. Lăsăm compoziția 2-3 minute să se răcorească, iar mai apoi adăugăm ouăle, pe rând, amestecând foarte, foarte bine până la încorporare.

Aluatul astfel obținut, fie îl punem într-o pungă și formăm eclere lungi, fie cu ajutorul unei linguri așezăm grămăjoare în tavă. Dăm la cuptor pentru 25 de minute, având grijă ca focul să fie iute – 200 de gare pentru primele 20 de minute, iar apoi mai lăsăm 5 minute la foc încet -160 gade. Scoatem eclerele din cuptor, le lăsăm puțin să se răcorească și apoi le tăiem pe lung.

Între timp ne ocupăm de cremă. Frișca cu esențele – eu am optat pentru cea de vanilie, se bate foarte bine. Apoi se adaugă linguriță cu linguriță ciocolata topită, dar răcită în prealabil. Mixăm bine până la omogenizare și la obținerea unei creme ușoare, aromate și aerate.

Umplem eclerele cu crema astfel obținută, iar după caz putem topi 30-40 grame de ciocolată pentru a le glazura, fie putem să le pudrăm cu zahăr pudră. Sunt delicioase și perfecte pentru un răsfăț de weekend.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu