Reteta de la Andreea Pintea
Ingrediente
65 grame făină
un vârf de sare
50 grame unt
150 ml apă
2 ouă
Pentru cremă
200 ml frișcă lichidă
60 grame ciocolată neagră topită
esențe
Preparare
Cuptorul se încălzește la 200 de grade și pregătim cu hârtie de copt o tavă. Făina și sarea se pregătesc într-un bol. Separat, într-o craticioară punem pe foc untul cu apa. În momentul în care untul este topit mărim focul și lăsăm la foc iute până când se ajunge la punctul de fierbere. După primele clocote, luăm crăticioara de pe foc, adăugăm făina – toată deodată și amestecăm rapid cu o lingură de lemn până la omogenizare. Mai punem pe foc, cu flacăra la minim, pentru câteva momente pentru a obține un aluat compact. Lăsăm compoziția 2-3 minute să se răcorească, iar mai apoi adăugăm ouăle, pe rând, amestecând foarte, foarte bine până la încorporare.
Aluatul astfel obținut, fie îl punem într-o pungă și formăm eclere lungi, fie cu ajutorul unei linguri așezăm grămăjoare în tavă. Dăm la cuptor pentru 25 de minute, având grijă ca focul să fie iute – 200 de gare pentru primele 20 de minute, iar apoi mai lăsăm 5 minute la foc încet -160 gade. Scoatem eclerele din cuptor, le lăsăm puțin să se răcorească și apoi le tăiem pe lung.
Între timp ne ocupăm de cremă. Frișca cu esențele – eu am optat pentru cea de vanilie, se bate foarte bine. Apoi se adaugă linguriță cu linguriță ciocolata topită, dar răcită în prealabil. Mixăm bine până la omogenizare și la obținerea unei creme ușoare, aromate și aerate.
Umplem eclerele cu crema astfel obținută, iar după caz putem topi 30-40 grame de ciocolată pentru a le glazura, fie putem să le pudrăm cu zahăr pudră. Sunt delicioase și perfecte pentru un răsfăț de weekend.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu