Tarta cu struguri si crema de branza


Reteta de la Andreea Pintea

Dulceața strugurilor completată de gustul cu tentă vanilată a cremei și însoțit de un blat crocant. Un deliciu! Recomand cu căldură această tartă, poate fi făcută și sub formă de tartelete. Are o finețe deosebită, iar galzura de caise este punctul de rezistență.

Ingrediente
225 grame cremă de brânză – creme freche sau orice alt tip
150 ml frișcă lichidă
1/2 linguriță de esență de vanilie
30 grame zahăr pudră
200 grame struguri negri, desfăcuți în jumătăți și cu sâmburii scoși
60 grame gem de caise
1 linguriță apă
Pentru aluat
200 grame făină
1 lingură zahăr fin
150 grame unt
2 gălbenușuri
1 linguriță apă rece
Preparare
În primul rând ne ocup de crustă. Făina cu zahărul se amestecă rapid cu untul pentru a obține un aluat de tipul unui pesmet. Se adaugă apoi gălbenușurile și apa și se frământă până la omogenizare. Când aluatul este compact și omogen și învelește într-o folie alimentară și se pune la rece 30 de minute.
Încălzim cuptorul la 200 de grade și între timp ne ocupăm de pregătirea strugurilor. După cele 30 de minute, scoatem aluatul de la frigider și îl întindem în funcție de formele de care dispunem – eu am folosim o formă patrată mai mică, dar se pot folosi și formele de coșulețe – tartellette, sau o formă clasică de tartă. Pentru a ne ușura munca eu am folosit o foaie de copt înainte de a întinde aluatul în tavă. Apoi, punem o foaie de copt peste aluat și adăugăm câteva boabe de fasole – ne vor ajuta să nu se umple aluatul la mijloc. Îl introducem la cuptor pentru 10 minute, după care scotem forma, înlăturăm hârtia de copt cu boabele de fasole și mai coacem crusta noastră pentru încă 5 minute, sau până când are o culoare aurie frumoasă.
Scoatem crusta din formă și o lăsăm să se răcorească. Între timp ne ocupăm de cremă. Frișca, esența de vanielie, crema de brânză și zahărul pudră le mixăm foarte bine. Compoziția o vom așeza peste crusta noastră care acum ar trebui să fie ușor răcită. Decorăm totul cu strugurii pregătiți deja.
În final, punem gemul și apa într-o crăticioară mică pe foc și lăsăm câteva minute pentru a obține un sos lucios și fluid. Turnăm glazura peste tarta noastră și o punem la race. E savuroasă, delicată și foarte aromată.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu