Parfait de ciocolata


Reteta de la Alina Avram  Dohotariu

Ingrediente:
5 galbenusuri
2 oua
100 de grame de zahar
75 g de ciocolata amara
75 g ciocolata cu lapte
75 g de ciocolata alba
600 ml de frisca lichida

Mod de preparare:
1.Inainte de toate se racesc in congelator vasele pe care le folosim pentru a turna parfait-ul de ciocolata in ele. Eu am folosit ramekin-uri pe care le-am lasat la rece in congelator pana la finalizarea retetei. Daca se foloseste o alta forma, de exemplu, una de chec, aceasta se tapeteaza cu folie alimentara si pe urma se pune la rece, in congelator.
2. Galbenusurile impreuna cu ouale intregi si zaharul se pun la bain-marie si se bat cu un tel pana cand acestea se deschid la culoare si devin cremoase. Se ia apoi recipientul de pe bain- marie si se continua amestecarea compozitiei pana cand aceasta revine la temperatura camerei.
2. Se rup in bucatele cele trei tipuri de ciocolata si se pun separat la bain-marie, pana la topirea completa a acestora.
3. Se incorporeaza in fiecare vas de ciocolata (alba, neagra, cu lapte) cate o treime din crema de oua, amestecandu-se cu grija.
4. Se mixeaza frisca lichida si se incorporeaza apoi cate o treime din aceasta in crema rezultata anterior.
5. Se toarna in forme prima data crema de ciocolata neagra și se da la rece pentru 10 minute, se continua cu cea de ciocolata alba peste și la fel se da 10 min la rece inainte de a turna urmatorul strat, cel de ciocolata cu lapte. Se lasa formele la congelator pentru cel putin 4 ore, si cand se scot inainte de a fi servite, se lasa putin la temperatura camerei.

Daca se doreste sa se rastoarne parfait-ul pe o farfurie (asa cum am facut eu) se scunfunda ramekin-urile intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva secunde. Se desprinde foarte usor de pe peretii formei și se poate rasturna cu usurinta. Parfait-ul rezultat se decoreaza dupa bunul plac, cu ciocolata rasa, cu fructe, etc.
Nota bene: se fac repede poze, pentru ca se topeste parfait-ul, iar daca mai e si vara, cum de obicei se mananca ceva rece, se topeste si mai si:)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu