Reteta de la Paula Gafitescu
Baza
200 gr biscuiti
80 gr unt
Umplutura
200 gr afine
400 gr crema de branza
300 ml iaurt
300 ml frisca lichida
200 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita zahar vanilat
15 gr gelatina
Pentru inceput pregatim baza. Tapetam baza unei tavi cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt.
Biscuitii ii macinam la robot, si peste ei turnam untul topit. Punem compozitia pe fundul tavii si apasam bine ajutande-ne de un pahar, sau de dosul palmei. Baza o punem la rece pana ne apucam de umplutura.
Pentru a realiza acest model de cheesecake avem nevoie de un inel ajustabil, pe care sa-l strangem pana la diametrul de 16 cm. Daca nu aveti inel, puteti sa alternati cele doua compozitii dupa preferinta.
Afinele le spalam bine si le scurgem de apa, dupa care le predam blenderului si le pasam. Lasam deoparte piureul.
Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.
Incepem sa mixam crema de branza cu zaharul si adaugam jumatate din cantitatea de iaurt. Omogenizam, adaugam sarea si mai mixam 1 minut.
Incalzim cealalta jumatate de iaurt la foc mic, adaugam gelatina si amestecam bine ca sa o distribuim uniform.
Lasam la racorit. Cand a ajuns la temperatura camerei o adaugam peste amestecul de branza cu iaurt si amestecam din nou cu ajutorul unui mixerului la viteza mai mica.
Frisca rece (de la frigider) o mixam 1 minut la viteza medie, adaugam lingurita (sau doua depinde de cat de bine se intareste frisca) de zahar vanilat si mai mixam pana cand frisca devine pufoasa si e suficient de intarita.
In amestecul cu branza si iaurt incorporam usor frisca cu miscari de jos in sus, ajutandu-ne de o spatula. Impartim compozitia in doua, intr-una din ele punem piureul de afine.
Punem inelul ajustabil in mijlocul tavii si turnam compozitia cu afine, nivelam si dam la congelator pentru jumatate de ora. Cealalta compozitie o punem la rece.
Dupa o ora, scoatem tava de la congelator, si luam inelul cu grija ca sa nu stricam forma. Umplem tava cu compozitia de la frigider, nivelam si dam din nou la rece pentru cel putin doua ore.
Dupa ce s-a intarit crema putem sa ornam dupa preferinta si inspiratie, apoi feliem si servim cu pofta.
Este un cheesecake destul de usor de facut. Partea mai delicata e cu inelul, care nu trebuie scos in caz ca nu e intarita suficient compozitia cu afine. Daca mai are nevoie de timp, mai lasati-o sa se odihneasca la congelator ;)
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu