Mini Torturi cu Capsuni




Reteta de la Buburuza Bubu    

Ingrediente pentru 6 portii.
500 gr capsuni
6 foi de gelatina(10 gr)
250 gr mascarpone
60 gr zahar
200 gr frisca lichida
4 linguri zeama de lamaie
120 gr unt topit
50 gr biscuiti amaretti
150 biscuiti integrali
Gelatina se inmoaie in 100ml apa rece. Spalati capsunile si le curatati de codite.
Jumatate din capsuni se taie in felii subtiri.Pregatim 6 forme(cesti de cafea,boluri de cca 200ml)
In fiecare forma punem folie alimentara si asezam feliile de capsuni,de jos in sus.

Biscuitii se macina in robot si se amesteca cu untul topit.
Intr-un bol se face un pireu din capsunile ramase, dupa care adaugam zeama de lamaie si mascarpone,mixam cca 2 min.
Frisca lichida se bate cu mixerul sau cu un tel pana isi dubleaza volumul apoi o adaugam peste crema de capsuni.
Stoarcem bine gelatina de apa si o incalzim la foc mic pentru 20-30 sec. O adaugam treptat in crema amestecand usor pana se omogenizeaza.
Punem crema in forme( a nu se umple ) lasand un spatiu de cca 1,5 cm peste care adaugam masa de biscutii.
Se pun formele la frigider pentru 12 ore dupa care se scot si se rastorna pe o farfurie.

Mai multe retete delicioase de la Buburuza gasiti pe blogul ei, Buburuza Bubu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu