Gogosi cu inima de ciocolata


Reteta de la Andreea Pintea

Ingrediente – 16 bucăți
500 gr. făină
2 linguri cacao
1 vârf de sare
1 plic drojdie uscată
300 ml lapte călduț
3 linguri unt topit
1 ou ușor bătut
16 pătrățele ciocolată – aproximativ 100 grame
Pentru pudrat – zahăr praf, cacao, scorțișoară
Preparare
Intr-un bol amestecăm făina, cacao și sarea. Adăugăm apoi drojdia și amestecăm. În centrul compoziției turnăm laptele călduț, untul topit și oul bătut ușor cu telul. Amestecăm rapid, iar apoi frământăm coca aproximativ 5 minute până când obținem o consistență elastică. Acoperim aluatul cu peliculă de bucătărie și îl lăsăm să crească aproximativ o oră.
Răsturnăm coca pe o suprafață ușor înfăinată și o întindem astfel încât să o putem împărți în 16 părți. În fiecare pătrat punem câte o bucățică de ciocolată și închidem cu grijă ca marginile să fie bine lipite. Dacă aluatul nu vrea să se lipească putem umezi ușor marginile pătratului cu puțină apă.
Gogoșelele astfel obținute le frigem în ulei, le scurgem pe un șervet absorbant iar în final le tăvălim prin amestecul de zahăr, cacao și scorțișoară.
Le servim călduțe. Sunt delicioase alături de o cafea sau vara merg chiar și cu o cupă de înghețată.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu