Vulcan de Orez cu Lapte


Reteta de la Buburuza Bubu    
 
Ingrediente pentru 4 portii.
1 cana de orez
4 cani de lapte
1 plic de zahar vanilat
50 gr zahar
1.Clatiti orezul în cateva ape reci si scurgeti-l bine.
2.Se pune orezul la fiert in lapte cu zaharul vanilat.
3.Cand este aproape fiert, adaugati zaharul si fierbeti in continuare pana ce laptele a scazut.
4. Luati oala de pe foc si se lasa la racit 30 min.
Pregatim formele:Cani/cesti...etc.Se pune in forme folie alimentara si le umplem cu orez.Se da la rece pentru o ora.
Pregatim un sos de ciocolata din:
1 pahar de apa
1 lingura cacao
3 linguri de zahar
1 lingurita cu varf amidon alimentar
4-5 picaturi esenta de rom
Se pun toate intr-o cratita mica pe foc.Se amesteca continu si se tine pe foc pana se ingroasa sosul dupa care se lasa la racit.
Sos de capsuni:
200 gr capsuni
1 lingura zahar pudra
Pasam bine capsunile cu zahar pudra si se trece printr-o sita deasa.
Se scot formele din frigider si se rastoarna pe farfuri.Indepartam folia si servim cu sos de ciocolata si sos de capsuni.

Mai multe retete delicioase de la Buburuza gasiti pe blogul ei, Buburuza Bubu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu