Tort cu frisca si cirese


Reteta de la Adriana Plopan

Blat:
150 gr faina
125 gr zahar
1 plic zahar vanilat
3 galbenusuri
5 albusuri
1 lingurita praf de copt
coaja de lamaie rasa
Frisca:
3 cutii mici smantana dulce(600 ml)
zahar dupa preferinta.

1/2 kg cirese dulci fara samburi

Pentru blat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema deschisa la culoare,separat batem albusurile foarte bine cu un praf de sar iar faina o amestecam intr-un bol mic cu praful de copt.Adaugam peste galbenusuri o lingura din albusuri amestecand usor dupa care alternam cu o lingura cu faina,repetam procedeul pana obtinem o spuma aerata iar la sfarsit adaugam putina coaja de lamaie rasa.

Aprindem cuptorul si intre timp tapetam o forma de tort (28 cm) cu unt si faina,adaugam compozitia si o coacem pana devine aurie(incercam cu scobitoarea).

Intre timp mixam smantana cu zaharul pana obtinem o frisca tare.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua (eu insiropez cu suc de portocale ambele foi) si punem cateva linguri generoase de frisca iar deasupra un strat de cirese.La fel procedam si cu cealalta foaie, pudram cu zahar si radem 5-6 patratele de ciocolata alba/neagra.

Va doresc pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu