Gem de caise


Reteta de la Magda Adina       

Ingrediente :
1 kg caise
600 g zahar
zeama de la 1/2 lamaie

Spalati bine fructele , apoi le desfaceti in jumatate si le scoateti samburii . Folositi doar fructele sanatoase , altfel riscati sa aveti probleme cu dulceata !! Daca doriti ca dulceata sa aiba bucati mai mici de fruct , taiati fiecare jumatate in doua , iar daca le doriti mai mari ( bucatile ) , le lasati jumatati .

Puneti intr-o craticioara caisele taiate , adaugati zaharul si zeama de lamaie , amestecati usor totul , apoi acoperiti craticioara si o bagati la frigider pentru 4 ore.

Dupa ce a stat la frigider , puneti craticioara la foc potrivit si fierbeti gemul amestecand mereu in el pentru a nu se prinde .Cand acesta se ingroasa tot mai tare , inseamna ca este gata . Ca sa fiti siguri ca acesta este bine fiert , puneti o lingura de gem pe o farfurioara care a stat 10-15 minute in frigider , iar daca acesta se intareste , atunci este gata .

Il lasati 10 minute sa se raceasca , apoi il puneti in borcanele bine spalate si sterilizate ( borcanele trebuie sa fie si ele caldute ) . Le inchideti ermetic si le depozitati in camara unde-l pastrati pana la iarna !! )) … daca rezistati tentatiei , desigur !!

Eu , seara , cand am pofta de ceva dulce , imi pun cate-o feliuta de paine cu unt ….

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu