Compot de caise


Reteta de la Magda Adina      

Ingrediente :
1,5 kg caise
300-350 g zahar

Spalati fructele , le desfaceti in jumatate , apoi le scoateti samburii .

Aranjati jumatatile de caise in borcanele bine spalate , cu partea bombata in sus .

In functie de cate borcane aveti , impartiti egal zaharul , apoi il puneti in borcane , peste fructe . Adaugati apa in fiecare borcan , pana aceasta acopera bine fructele . Inchideti borcanele si le puneti ptr 1 minut cu capacele-n jos ptr a vedea daca sunt inchise bine si nu curg .Le asezati intr-o craticioara in care ati pus un prosopel de bucatarie si turnati cateva cani bune de apa ( eu am avut apa in craticioara cam pana la jumatatea borcanelor ).

Puneti craticioara pe foc , iar din momentul in care apa din craticioara incepe sa clocoteasca , lasati comoptul sa fiarba circa 20 de minute .Cand sunt gata , opriti focul si le lasati sa se raceasca in craticioara , pana maine zi. A doua zi , le scoateti din craticioara , stergeti borcanele de apa , apoi le depozitati intr-un loc racoros si intunecat .


Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu