Gazpacho cu ierburi aromate


Reteta de la Costyn Scripca

Gazpacho cu ierburi aromate
per 6 pax

-250g castraveti verzi
-300g ardei gras
-200g ceapa
-1kg rosii bine coapte
-2 catei de usturoi
-2foi dafin
-busuioc proaspat
-2 ramuri rozmarin
-jumate de lingurita cu sofran
-sare,piper
-200ml ulei masline
-supa de pui

Legumele se spala bine,se taie cuburi si se calesc in uleiul de masline,spre final se adauga rosiile,se mai lasa la calit cateva minute apoi se sting cu supa de pui.Se fierb aprox 10 min dupa care totul se mixeaza bine apoi se strecoara printr-un con,se da gust de sare-piper. Crema rezultata se lasa la racit minim o ora dupa care se poate servi. In cazul in care crema este prea densa se mai poate adauga supa rece sau suc de rosii.
Se poate servi cu crutoane de paine si/sau cuburi de mar verde.
Si ca sa fie mai fresh se poate adauga la servire frunze de menta taiate fin

Pofta buna!!!

Pe Costyn in gasiti pe pagina lui de facebook aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu