Bezele moi (Marshmallows)



Reteta de la Food Sinner

Ingrediente:
3 albusuri
450g zahar
10 foi gelatina/17g gelatina granule + 140ml apa pentru inmuiat gelatina
200ml apa
1 lingura miere de albine/energizant/glucoza lichida
1 praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
200g nuca de cocos usor prajita

* Ungeti o forma de 30x20cm cu putin ulei si dati-o deoparte.
* Puneti gelatina la inmuiat in 140ml apa rece.
* Puneti la fiert apa (200ml) cu mierea si zaharul la foc mediu. Lasati sa dea in clocot si din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasati pe foc pret de vreo 10-15 minute. La mine 12 minute fix au fost suficiente. Trebuie sa obtineti un sirop gros, care se incleie daca il scoateti pe o lingura si il lasati la racit. Aveti grija sa nu lasati siropul prea mult, intrucat riscati sa il caramelizati. Daca aveti termometru de bomboane e si mai simplu. Lasati siropul sa fiarba pana atinge 127ºC.
* Cat fierbe siropul, bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.
* Cand siropul a ajuns la stadiul de care vorbeam mai devreme, trageti oala de pe foc si adaugati gelatina cu tot cu apa in care s-a inmuiat. Amestecul se va umfla putin, asa ca aveti grija sa nu il atingeti. E extrem de fierbinte!
* Incepeti sa mixati din nou albusurile si adaugati siropul clocotit in fir subtire. Odata de ati adaugat tot siropul, amestecul nostru va arata ca o supa :)). Nu va ingrijorati insa, sunteti pe drumul cel bun. Continuati sa mixati inca cel putin 10 minute, ba chiar 15. In tot acest timp, albusurile isi vor mari volumul considerabil (folositi un vas incapator ca sa nu fiti nevoiti sa il schimbati la jumatatea drumului deoarece compozitia dadea pe-afara :P) si se vor transforma intr-o spuma alba, lucioasa.
* La final, adaugati vanilia sau orice esenta doriti si turnati in tava unsa cu putin ulei. Eu va recomand sa puneti si hartie de copt si abia apoi sa ungeti cu putin ulei. Nu veti avea nicio problema la scosul din tava.
* Dati bezelele la frigider pentru cel putin o ora.
* Taiati in formele dorite, apoi tavaliti fiecare marshmallow prin nuca de cocos usor prajita.
Pofta Buna!!

2 comentarii:

  1. Gelatina pusa in siropul fierbinte nu-si pierde ,,capacitatile''? Eu asa stiam!

    RăspundețiȘtergere