Crepes S§B


Reteta de la Cosmin Ordean Boc  


 Suntem incantati ca am raspuns provocarii Fissler-multumim frumos pe aceasta cale Gateste sanatos-pentru ca asa a luat nastere o reteta originala, foarte interesanta pornind de la o asociere foarte reusita de ingrediente fin alese.

Pentru aluat am folosit reteta scrisa pe fundul tigaii si am fost foarte placut surprinsi de rezultate , mai ales ca nu am folosit nici o picatura de ulei pentru aceasta operatie !

Aluatul de clatite:
4 persoane
timp de preparare 10 min.

Avem nevoie de:
125 g faina
2 oua de casa
125 ml lapte
125 ml smantana de frisca
coaja unei lamai netratate ( sau spalate foarte bine cu apa feirbinte )
o priza de sare
eu am pus si o priza de zahar
Punem intr-un vas faina, apoi adaugam ouale, pe care le incorporam in faina. Amestecam intr-un vas frisca si laptele si turnam progresiv peste faina amestecand continuu cu telul. Adaugam apoi zaharul, sarea si coaja de lamaie....acoperim si lasam 30 min. la frigider sa se odihneasca...dupa care facem clatitele !
Crema de branza:
4 persoane
timp de preparare 5 minute
se tine la frigider 30 min
Ingrediente:
150 g. branza dulce de capra
150 g. bio quark
un baton de vanilie
50 ml sirop de zmeura
o mana de menta proaspata
Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de branza. Crestam pe mijloc batonul de vanilie si il razuim cu un cutit ascutit ( daca batonul de vanilie este proaspat si moale...ceea ce va recomand, il putem despica usor dupa cel il crestam si razuim continutul ).Amestecam in branza menta tocata, vanilia si siropul de zmeura...apoi lasam la frigider minim 30 min. pentru a se combina aromele.
Caise caramelizate ( 5-6 caise coapte insa nu foarte moi ):
50 g zahar brun
30 ml de Marsala

Spalam bine caisele , apoi le taiem in jumatate (sau felii subtiri dupa preferinta). Le punem intr-o tigaie antiaderenta, le stropim cu zahar brun si le punem pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat ( 3-4 min.) turnam vinul de Marsala si mai lasam pe foc 2-3 minute pana se evapora alcoolul.
Apoi montam totul pe o farfurie dupa gust si pricepere fara a le rula in modul traditional...
Hmmm... ce ziceti v-am facut pofta?
Guten Appetit!

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu