Chec cu banane, quinoa si mar


Reteta de la Ana Croitoru

 Este o reteta pe care am facut-o cu ceva timp in urma si acum a venit momentul sa o impart cu voi. Reteta aceasta merge pe principiul rapid, simplu si bun. De la bun inceput vreau sa va spun ca nu este un desert foarte dulce, este dens iar aroma nucilor, ciocolatei si bananelor impreuna cu marul se impletesc de minune.

Ingrediente pentru o tava de chec sunt:

- 2 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina alba
- 80 g faina integrala
- 30 g quinoa expandat
- 60 g ciocolata
- 80 g unt topit si racit
- 1 lingurita cafea de praf de copt
- 1/2 lingurita cafea de bicarbonat
- 1/2 lingurita cafea de scortisoara
- 2 banane zdrobite
- 1 mar curatat de coaja si cotor
- 100 g nuca maruntita

Preparare:
1. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem otava de chec cu unt si o pudram cu faina.
2. Intr-un bol amestecam fainurile cu quinoa, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Lasam deoparte.
3. In alt bol batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam untul si amestecam.
4. Cu o spatula incorporam bananele zdrobite si marul taiat cubulete.
5. Compozitia o turnam peste faina, adaugand treptat ciocolata si nucile. Amestecam lejer pana se omogenizeaza. Deasupra putem presata felii de migdale.
6. Punem compozitia in tava pregatita pentru copt si coacem aproximatim 30-35 minute sau pana cand o scobitoare infipta in centrul prajiturii, este uscata.
Sursa: http://www.latartinegourmande.com/2009/09/25/quinoa-banana-bread/

Mai multe retete delicioase de la Ana, gasiti pe blogul ei Paine si desert 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu