Capsune cu ciocolata


Reteta de la Cosmin Ordean Boc 

 Capsunile sunt niste fructe extraordinare care ocupa un loc important pe lista de ingrediente a unei bucatarii care se respecta, simple ca atare sau in diferite combinatii mai mult sau mai putin rafinate...

O combinatie fina si delicata este asocierea cu ciocolata amaruie de cea mai buna calitate si frisca proaspata...in diferite variante.

Ceea ce vreau eu sa va propun este o combinatie aparte de consistente, arome si senzatii...capsuni umplute cu ganache de ciocolata , invelite in ciocolata amaruie...
Incepem prin a pregati ganache-ul de ciocolata folosind aceeasi cantitate in grame de ciocolata amaruie-pe care o topim pe baie de abur la foc mic-ca si cantitatea in ml de frisca proaspata cu 32% grasime , pe care o punem la fiert la foc mic intr-un vas.
Dupa ce a clocotit putin frisca , o adaugam fierbinte peste ciocolata topita , putin cate putin , amestecand continuu pana se omogenizeaza si consumam toata cantitatea de frisca.
In paralel mai topim putina ciocolata pe baie de abur , cu mare atentie avand grija sa nu o supraincalzim si golim o parte din interiorul capsunilor pentru a face loc ganache-ului de ciocolata , cu care le umplem.
In forme de bomboane de ciocolata (de hartie sau silicon) turnam putina ciocolata topita si asezam capsunele umplute in picioare , cu varful in jos , apasandu-le usor , dupa care le punem la racit in frigider pentru o ora..

Dupa ce s-a intarit ciocolata si ganache-ul le scoatem din frigider si ... sunt curios sa-mi povestiti ce senzatii ati incercat !

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu