4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii rotunde şi subţiri
1 ceapă potrivită tăiată peştişori
5 ouă
jumătate de cană de ulei, sare şi piper.
1. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se prăjesc cartofii la foc mediu timp de 10 minute, după care se adaugă ceapa şi se mai lasă pe foc timp de 5 minute. ( Pentru gust şi culoare am adăugat şi câteva codiţe de ceapă verde).
2. Într-un castron se sparg cele 5 ouă şi se bat bine cu telul. Când sunt gata cartofii, se scurg bine de ulei şi se amestecă cu ouăle, sarea si piperul. Se lasă timp de 5 minute împreună în castron.
3. Între timp, puneţi la foc o tigaie de teflon cu o lingură de ulei. Când uleiul este încins se prăjeşte amestecul de cartofi, ceapă şi ouă la foc mic.Tigaia trebuie acoperită şi mişcată din când în când.
4. După 4 minute se ia o farfurie mare şi se întoarce tortilla prin răsturnare, după care se mai lasă pe foc încă 4 minute.
5. Se scoate din tigaie şi se taie triunghiuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu