Piept de fazan cu sos de visine
Reteta de la Magda Adina
Combinatia de fructe cu diferite tipuri de carne imi place la nebunie !!!! ….. iar sosul de visine il ador , dar asta o stiti deja , insa sper sa va placa si voua atat de mult , incat sa nu mai stati prea mult pe ganduri si sa o incercati !!!
Ingrediente :
1 fazan de circa 1 kg
5 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 vf lingurita boia
1 ceapa micuta
1 morcovel micut , taiat rondele
50 g bacon, feliat subtire
50 g unt
zeama de la o lamaie
sos de visine ( reteta o gasiti aici !!! )
Spalati bine fazanul , apoi tamponati-l cu servete de bucatarie .
Intr-un bol micut puneti uleiul cu sarea , piperul si boiaua ,amestecati bine, apoi ungeti fazanul pe toate partile.
Amestecati rondelele de morcov cu baconul feliat si umpleti fazanul cu acestea.Introduceti si ceapa intreaga in mijlocul compozitiei din interiorul fazanului si prindeti deschizatura cu 3-4 scobitori .
Ungeti o tava termorezistenta cu unt , puneti fazanul in tava , stropiti-l cu zeama de lamaie si 1/2 cana apa fierbinte , acoperiti tava cu folie de aluminiu , apoi bagati tava in cuptorul preincazlit ptr 60 de minute.Daca fazanul este mai batranel , il lasati la cuptor atat cat este nevoie.
Scoateti tava din cand in cand din cuptor si mai stropiti fazanul cu sosul din tava , iar daca acesta a scazut prea tare , il stropiti din nou cu putina apa fierbinte si-l intoarceti de pe-o parte pe cealalta .
Cand este aproape gata , luati folia de deasupra si lasati-l inca 10 minute sa se rumeneasca putin .
Cand acesta este gata , il lasati putin sa se raceasca , apoi il serviti cu sos de visine si gnocchi , asa cum am facut noi , sau il puteti servi cu orice altceva poftiti !!!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu