-pieptul si pulpele unui cocoșel bine crescut
-morcovi 250gr.
-ceapă albă 250gr.
-usturoi trei caței mari
-bacon 150gr.
-pastă de roșii 1 lingură rasă
-ciuperci champignon mici 200gr.
-vin roșu demisec (cabernet ) 750 ml.
-făina albă 50 gr.
-sare, piper dupa gust
- cimbru, rozmarin, pătrunjel verde
Se prepară astfel:
Pregătiți o marinată din vin, ceapa, morcovi, cimbru, rozmarin, cu adaos minim de sare, piper boabe.
Marinați carnea de cocoș tăiată în tranșe (pulpa în 2, pieptul în 4) pentru 24 de ore la
temepratura de refirigerare (3-6 grade celsius). (imag 1-2-3)
Dupa minimum 12 ore strecurați marinata, zvântati carnea și legumele.
Bucățile de cocos se înfăineaza si se prăjesc scurt în ulei încins pentru a prinde crustă(4).
Se scot la odihnit pe șervet absorbant și în locul lor se prăjesc pâna la rumenire, tranșele de bacon(5), care se scot și se lasă alături de tranșele de pui.
Căliți legumele tăiate grosier(6), apoi ciupercile(7).
Într-un vas special pentru cuptor, așezați carnea, legumele, ciupercile, cei trei căței de usturoi doar striviți cu lama cuțitului, turnați jumătate din marinata de vin amestecată cu lingură de pastă de roșii și lăsați să se gătească minimum două ore la temperatura de 190 de grade.
Potriviți din gust cu sare și piper, în timpul inspectților de frigere (din jumătate în jumătate de oră, completați cu marinata de vin dacă e cazul) iar la final lasați mâncarea sa se odihnească un sfert de oră cu ușa cuptorului deschisă și focul stins.
Serviți porțiile presărate cu mult pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu