Reteta de la Magda Adina
Pentru acest chec grozav , vinovata este Ana !!!!





Sper din suflet ca v-am convins si pe voi sa-l faceti !!
Ingrediente:
3 ouă
350 g dovlecei ( eu am avut 2 dovlecei micuti )
130 ml ulei
1 plic zahar vanilat
1 lingura cafea solubila + 1 lingura apa calduta
230 g zahăr
1/2 linguriţă sare
1/2 pachet praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat
270 g faina
80 g cacao neagra
Spalati dovleceii ,le taiati marginile , apoi ii radeti pe razatoarea mare , cu tot cu coaja .
Intr-un bol maricel , amestecati faina cu praful de copt , bicarbonatul, cacaoa si sarea .
In alt bol , mixati ouale impreuna cu zaharul si zaraul vanilat , pana acestea devin spuma .Diluati cafeaua solubila cu o lingura de apa calduta , apoi turnati-o impreuna cu uleiul , peste ouale batute spuma .
Adaugati cantitatea de dovlecel ras , amestecati bine , apoi turnati treptat faina pana se incorporeaza in compozitia de oua cu dovlecel.
Ungeti o tava de chec cu putin ulei ( fff putin) , apoi puneti o coala de hartie de copt si turnati compozitia obtinuta , in tava .
Bagati tava in cuptorul preincalzit si coaceti checul circa 50-55 de minute .Cand este aproape gata , faceti testul cu scobitoarea ptr a vedea daca checul este copt la mijloc .
Cand este gata , il lasati sa se raceasca ( daca aveti rabdare )


Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu