Pagini

Tarta cu broccoli



Reteta de la Anca Corduban    


Ce ne trebuie 
100 g unt
175 g făină 
sare 
1 broccoli
4 cepe medii 
200 ml lapte 
150 g brânză (50 g telemea, 50 g branza cu mucegai, 50 g cascaval ras) sau alta combinatie dar nu renuntati la cea cu mucegai :)

Cum se fabrică 
Se amestecă 75 g de unt cu făină până are consistenţa pesmetului, apoi se adaugă foarte puţină apă şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se dă la frigider 10 minute, apoi se întinde şi se căptuşeşte o formă de tartă (unsă cu unt si presărată cu făină) cu acest aluat. Se mai lasă la frigider 10 minute, după care se coace 15 minute in cuptor la foc mic.

Se spală şi se taie inflorescenţele de broccoli apoi se fierb 5 minute in apă sărată, se scurg şi se lasă deoparte. Se topesc 25 g unt in tigaie, se adaugă ceapa, se căleşte până se inmoaie, se adaugă făina şi se amestecă uşor. Se ia de pe foc si se adaugă laptele, apoi se ţine din nou pe foc, amestecând continuu, până se ingroaşă. Se sărează şi se piperează.

In forma cu tarta, se presară brânza rasa, se aşează inflorescenţele de broccoli, se presara cubulete de branza cu mucegai, se toarnă sosul, se presară din nou branză şi se dă la cuptor 30 minute la foc potrivit.

Se serveşte fierbinte.

Poftă bună!



Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu