Ingrediente :
4 oua
220 g zahar tos
2 plicutele zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala
100 g unt
3 linguri lichior de oua
1/2 lingurita bicarbonat
zeama de lamaie
400 ml lapte
350 g faina
1/2 plic praf de copt
30 g unt ( ptr tava)
300 g mure congelate
30 g zahar pudra ( ptr ornat)
Topiti untul la microunde , dar nu mai mult de 2 secunde , apoi lasati-l sa se raceasca.
Puneti intr-un bol cele 4 oua , adaugati zaharul tos si zaharul vanilat, apoi mixati pana acesta se topeste.
Adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si untul racit si mai mixati putin . Adaugati treptat si laptele , apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecati usor totul.
Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa , ca cea a unei smantani , iar daca vi se pare prea subtire , mai puteti adauga 2-3 linguri de faina.
Ungeti o tava termorezistenta cu unt , apoi tapetati-o cu faina .Eu am folosit tava de tarta .
Turnati compozitia obtinuta in tava , apoi presarati din loc in loc murele congelate .Puteti rade deasupra murelor putina coaja de lamaie si de portocala.
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 20 de minute. Ca sa fiti siguri ca blatul este copt , faceti testul cu scobitoarea.
Cand prajitura este gata , lasati-o sa se raceasca putin.
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu