Pagini

Supa crema de lamaie



Ce ne trebuie

2 cepe taiate felii
1 morcov mijlociu taiat felii
1 bucata de pastarnac (cat morcovul de mare) taiata felii
2 lamai
25 g unt
1,5 litri supa de pui strecurata
150 ml smantana
frunza de dafin, sare, piper

Cum se fabrica
Ceapa, morcovul si pastarnacul se fierb acoperit, in unt amestecat cu 250 ml supa pana incep sa se inmoaie. Lamaile se curata superficial de coaja (cum se curata merele, nu cu razatoarea) si se indeparteaza partea alba de pe coji. Se stoarce sucul (aprox. 75 ml suc). Cojile se pun in apa clocotita timp de 1 minut, dupa care se scurg.

In tigaia cu legume se adauga cojile, sucul, frunza de dafin, sare, piper si restul de supa si se lasa la fiert pana se inmoaie bine toate. Dupa ce sunt bine fierte se scoate frunza de dafin, se paseaza sau se mixeaza in blender, dupa care se aduce din nou la punctul de fierbere. Se ia de foc si se adauga incet smantana. Se serveste cu ceapa taiata foarte fin.



Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu