Pagini

Mini tarte cu crema de ou



Ce ne trebuie
1 pachet de aluat foietaj
250 ml lapte
250g zahar
125 ml apa
1 lingura cu varf de faina
4 galbenusuri
scortisoara baton, coaja lamaie, vanilie baton
zahar pudra, scortisoara pudra

Cum se fabrica
Faina se amesteca cu putin lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert cu batonul de scortisoara, coaja de lamaie si batonul de vanilie. Cand da in fiert, se ia de pe foc, se toarna faina, se amesteca, apoi se mai lasa pe foc sa dea un clocot si se da deoparte. Apa se fierbe cu zahar, iar cand atinge consistenta unui sirop (sa fie doar putin mai consistenta, dar curgatoare) se toarna peste lapte si se amesteca. Toata crema se trece prin sita si se lasa la racit complet. Galbenusurile frecate se adauga in crema rece, inainte de a umple formele.
Aluatul se lasa la decongelat apoi se lucreaza rece. Foaia de aluat se ruleaza si se taie rondele de 1,5 cm grosime, din care se modeleaza cu degetele cupe ce se pun in formele de briose (se poate folosi putina faina daca aluatul devine lipicios).
Se preincalzeste cuptorul, se umplu formele 3/4 si se coc la foc mare pana devin maronii deasupra.
Se pudreaza cu zahar si scortisoara si se mananca cu pofta.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie 

Un comentariu:

  1. arata super dar nu inteleg unde se pune crema! la sfarsit sau in tarte cand se pune aluatul?

    RăspundețiȘtergere