Pui in crusta de migdale si ciuperci la cuptor


Reteta de la Mihai Lambru   


Reteta asta reprezinta doar un alt mod de a gati pieptul de pui, care in felul acesta poate surprinde pe multi prin aroma si crunch-ul dat de crusta de migdale.

Pentru 4 portii aveti nevoie de:
2 piepti de pui, taiati bucati potrivite (sa nu fie foarte groase)
cam 200 g de migdale, fara coaja
100 g pesmet
o jumatate de lingurita de sare
piper
2 oua
o lingura apa

Pregatiti 3 farfurii: una cu pesmetul amestecat cu sarea si piperul, una cu cele doua oua batute bine si amestecate cu lingura de apa si una cu migdalele maruntite.
Treceti fiecare bucata de pui prin pesmet, apoi prin amestecul de oua cu apa. Dupa ce scurgeti excesul de ou treceti bucatile de pui prin migdalele maruntite. Puneti puiul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30-40 de minute. Dupa primele 20 de minute scoateti tava si intoarceti puiul pe partea cealalta, sa se rumeneasca bine.

Ca garnitura puteti pregati in paralel ciuperci la cuptor cu rozmarin si parmezan. Aveti nevoie de:
800 g de ciuperci champignon
2 linguri de rozmarin proaspat, tocat marunt plus doua-trei ramurele pentru decor
coaja de la o lamaie, rasa fin
putina zeama de lamaie
35 ml ulei de masline
60 g parmezan, ras
sare si piper

Spalati ciupercile si feliati-le in 3-4 bucati. Amestecati coaja de lamaie cu uleiul de masline si rozmarinul tocat si turnati jumatate din amestec peste ciuperci, impreuna cu sare si piper. Puneti ciupercile intr-o alta tava si puneti-le in cuptor sub tava in care se rumeneste puiul. Dupa pentru 10 minute scoateti tava afara si presarati parmezanul ras, apoi dati tava din nou la cuptor pentru 2-3 minute. Dupa ce scoateti tava din cuptor si turnati deasupra restul de ulei si putina zeama de lamaie.



Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu