Orez cu sofran si chiftele
Reteta de la Judy Elisabeta Fat
400 g orez,1 morcov,o ceapa mica,telina,busuioc,rozmarin,ulei de masline,100 g vin alb,50 g unt,2 linguri parmezan,sofran.
Intr-o tigaie,se caleste ceapa,morcovul,telina,rozmarinul si busuiocul in ulei de masline.Punem orezul,turnam vinul si lasam sa se evapore.Fierbem la foc mic,adaugand apa calda pana se fierbe orezul.Cand este gata,luam de pe foc,adaugam sofranul,untul si parmezanul.Amestecam bine si turnam intr-o tava rotunda de chec unsa in prealabil cu unt.Bagam la cuptor la 160ºC cca 20 minute.Intre timp facem chiftelele(aici nu mai pun reteta pentru ca o stie toata lumea).
Scoatem tava,rasturnam orezul intr-o farfurie si ornam cu chiftele!!!
Pofta buna!!!
Mai multe retete delicioase de la Judy gasiti pe blogul De toate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu