Gastele si omida copiilor



Reteta de la Anca Corduban  


Ce ne trebuie 


275 g faina de grau
100 g faina de secara integrala 
1 plic de drojdie uscata
50 g zahar
1 plic de zahar vanilat 
1 lingura coaja rasa de lamaie 
1 ou
1 albus de ou 
100 ml lapte 
75 g unt moale

pentru ornat 
1 galbenus de ou 
1 lingura de lapte
stafide, ornamente colorate sau zahar

Cum se fabrica 
Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul.

Fainurile, drojdia si zaharul se amesteca intr-un castron. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat potrivit de tare. Se intinde cu sucitorul o foaie de 1.5 cm grosime din care se decupeaza 2 gaste si 2 aripi. Din restul aluatului se fac 7 bile, care se asambleaza in tava sub forma de omida. Se amesteca galbenusul cu lingura de lapte, se ung toate formele, se lipesc aripile, se pun ochi din stafide, se orneaza si se lasa in tava 15 minute. Apoi se baga in cuptor pentru inca 15 minute la foc potrivit.

Pofta buna!



Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu