Reteta de la Alexandra Juncu
Reteta cu LOve in 12 doze mici :
1 cană de afine uscate
2 căni de apă fierbinte
240 gr. făină
50 gr. zahăr
1 1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță sare
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
coaja de la o portocală mare
suc de portocale proaspăt (aproximativ 2 portocale mari)
1/4 ceașcă de apă
1/4 ceașcă ulei de struguri
1 ou, ușor bătut
Încălziți cuptorul la 180 °.
Afinele uscate le așezați într-un castron cu apa caldă ca să se umfle.
Se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea şi bicarbonatul într-un bol mare. Faceți o gaură în mijlocul ingredientelor uscate și adăugați coaja și sucul de portocală, apa, uleiul de struguri și oul. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Se scurg afinele reci şi se adaugă în aluat , încet ca să nu se strivească.
Cu ajutorul unei linguri puneţi aluatul obținut într-o tavă de brioșe unsă cu unt și tapetată cu făină ori forme de hârtie, fie forme de silicon .
Se coace la 180 ° pentru aproximativ 13-15 minute, sau până se rumenesc şi mijlocul devine elastic.Trebuie să treacă și testul scobitorii.
Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă , apoi transferați-le pe un suportul de sârmă să se răcească complet.
Se presară deasupra zahăr pudră.
Se savurează în așteptarea primăverii ...
Mai multe retete de la Alexandra gasiti pe blogul Bucataria familiei mele



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu