Tarta (Quiche) cu ciuperci


Reteta de la Bianca Sima


O tarta super buna, super gustoasa... trebuie sa o incercati neaparat sa vedeti ce gust bun are...

Avem nevoie de:

Aluat:
150 g unt (tinut la temperatura camerei)
putina sare
1 ou
1 lingura smantana
faina cat cuprinde

Compozitie:

500 g ciuperci
1 bucata praz
300 g branza de vaci dulce
300 g branza de burduf
3-4 linguri smanatana
putina sare

Untul, oul, smantana, sare se amesteca bine intr-un bol.Se adauga faina cat sa rezulte o bila elastica.Se pune la frigider o ora.
Intre timp pregatim compozitia. Prazul se taie rondele si se pune la calit in 3 linguri de ulei.Cand e calit se scoate intr-un castron. Calim apoi ciupercile pe care le-am taiat julien si am adaugat pe el putina sare.Le punem si pe ele in castronul cu prazul calit. Adaugam apoi ambele timpuri de branza si smantana..sare daca mai e necesar si amestecam bine.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem cu sucitorul punandu-l intr-o tava de tarta unsa in prealabil cu unt.
Intepam aluatul cu o furculita si deasupra punem compozita formata din ciuperci praz si branza.Optional se pot adauga felii de bacon.
Punem tarta la cuptorul incins pana se rumeneste (30-40 minute).Se serveste fierbinte si e delicioasa!!!
Chiar merita sa o incercati ca e foarte simplu de facut.
Pofta buna!!!



Mai multe retete delicioase de la Bianca gasiti pe blogul Bucataria din casa mea




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu