Paste cu ciuperci, patrunjel si usturoi


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda     


O nouă reţetă de paste! Ne plac la nebunie şi de aceea suntem într-o continuă căutare de noi reţete.Pastele cu ciuperci sunt un preparat consistent şi uşor de preparat.

Ingrediente:
500 g paste (noi am folosit paste uscate cu aroma de busuioc)
400 g ciuperci proaspete
5 catei de usturoi
1/2 legatura de patrunjel
sare, piper


1. Într-o cratiţă mare cu apă clocotită şi sare, se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Scurgeţi-le şi treceţi-le printr-un jet de apă rece. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie felii.
2. Pregătim un sos de pătrunjel, usturoi şi ulei de măsline (punem ingredientele într-un blender şi le pasăm).
3. Sosul obţinut se pune într-o tigaie adâncă şi adăugăm ciupercile. Le călim timp de 10 minute, după care adăugăm un pahar de vin alb demi sec. Dăm focul mai tare, până se evaporă vinul. 
4. După aceea, adăugăm pastele, sare şi piper. Amestecăm şi lăsăm totul să se încălzească, timp de 2-3 minute. 
5.Aşezăm pastele pe farfuriile de servire. Se pot servi cu parmezan ras.


Pofta buna!



Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu