Reteta de la Magda Adina
Ingrediente :
- 4 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 3 cartofi
- 2 l apa
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
- 2,5 linguri smantana ptr gatit
- 100 g creveti decorticati
- 1 lingura unt
- sare,piper, boia
Curatati zarzavatul , apoi il puneti la fiert intr-o oala cu cei 2,5 l de apa si o lingurita de sare.Cand zarzavatul este aproape fiert , adaugati cartofii taiati in 4 si frunzele de patrunjel si mai lasati 10-15 minute la fiert.
Spalati crevetii , ii lasati la scurs intr-o strecuratoare , apoi ii condimentati putin cu sare,piper si boia .
Cand legumele sunt fierte , le scoateti cu o paleta si le puneti in blender .Adaugati 1/2 cana de supa din oala si mixati legumele pana devin o crema fina. Mai adaugati o cana de supa , apoi smantana , condimentati cu sare si piper si mai mixati putin. Daca vi se pare prea groasa , mai adaugati supa.Gustati din crema , iar daca mai este nevoie , mai condimentati putin.
Puneti supa crema intr-o oala si pastrati-o la cald.
Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti crevetii 2-3 minute pe fiecare parte .
Serviti supa crema de legume ornata cu creveti .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu