Cartofi frantuzesti



Reteta de la Geioan Geioan


Aveti nevoie de :
Cartofi fierti in coaja , cam un kg
Carnati afumati 
Cascaval ras ( eu am pus cam toate resturile de prin frigider inclusiv telemea )
Oua , smantana , lapte , unt pentru uns tava 

Se curata cartofii fierti in coaja si se taie felii subtiri la fel si carnatii afumati . Intr-o tigaie cu putin ulei se calesc carnatii , nu prea mult ci doar cat sa-si lase din grasime . Se unge o tava cu unt , se asaza un strat de cartofi , se presara cu putin cascaval ras apoi carnatii caliti si iar un strat de cartofi. 
Separat se bat bine ouale cu smantana , laptele si restul de cascaval si se toarna deasupra peste cartofi. Se da la cuptor pana se gratineaza frumos deasupra. 
Atentie la sare – eu nu am pus deloc pentru ca atat branza cat si carnatii sunt sarati si sa nu uitam ca sarea accentueaza lipoliza , deci contribuie la depunerea de grasimi. 


Pofta mare !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu