Cartofi frantuzesti
Reteta de la Geioan Geioan
Aveti nevoie de :
Cartofi fierti in coaja , cam un kg
Carnati afumati
Cascaval ras ( eu am pus cam toate resturile de prin frigider inclusiv telemea )
Oua , smantana , lapte , unt pentru uns tava
Se curata cartofii fierti in coaja si se taie felii subtiri la fel si carnatii afumati . Intr-o tigaie cu putin ulei se calesc carnatii , nu prea mult ci doar cat sa-si lase din grasime . Se unge o tava cu unt , se asaza un strat de cartofi , se presara cu putin cascaval ras apoi carnatii caliti si iar un strat de cartofi.
Separat se bat bine ouale cu smantana , laptele si restul de cascaval si se toarna deasupra peste cartofi. Se da la cuptor pana se gratineaza frumos deasupra.
Atentie la sare – eu nu am pus deloc pentru ca atat branza cat si carnatii sunt sarati si sa nu uitam ca sarea accentueaza lipoliza , deci contribuie la depunerea de grasimi.
Pofta mare !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu