Ciuperci umplute cu orez


Reteta de la Magda Adina 

Ingrediente:
12 ciuperci champignon, maricele
70 g orez
1 ceapa potrivita
1/2 ardei gras rosu
5 catei de usturoi
70 g unt
30 g parmezan
1 /2 legatura patrunjel proaspat
sare
piper
4 linguri ulei de masline
125 g mozzarella
100 g telemea

Separati palariile champignoanelor de picioruse , le spalati bine , apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare.

Puneti intr-o craticioara mica 500 ml apa ,1 vf de lingurita de sare ,adaugati orezul si-l fierbeti 5-6 minute. Il puneti apoi la scurs.

Curatati ceapa si ardeiul , apoi le taiati maruntel.
Incingeti untul intr-o tigaie , adaugati ceapa si ardeiul si le caliti 10 minute.
Tocati si piciorusele ciupercilor maruntel , apoi le adaugati si pe ele in tigaie si mai lasati totul inca 5 minute .Adaugati si usturoiul dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt , parmezanul si orezul fiert, condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine totul .
Lasati compozitia sa se raceasca putin.
Puneti intr-o tava hartie de copt, aranjati ciupercile , le umpleti cu compozitia de orez si picurati pe fiecare cativa stropi de ulei.

Dati pe razatoarea mare mozzarella si branza telemea , apoi le puneti intr-un bol si le amestecati.
Puneti pe fiecare ciupercuta, peste compozitia de orez , cate un mot de branza rasa.

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30 de minute.
Cand acestea sunt usor rumenite , sunt gata.
Le lasati putin sa se raceasca, apoi le serviti.

POFTA BUNA !!!

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu