Cartofi frantuzesti (2)
Reteta de la Dana Cristea
Ingrediente:
4 cartofi
branza de vaca/oaie
kaiser ( sau orice aveti prin frigider )
4 oua fierte
2 oua
400 ml smantana
cascaval
sare
piper
boia dulce
2 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui
Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.
Cand intra furculita usor in ei, ii luam de pe foc si ii lasam sa se racoreasca putin.
Intre timp fierbem cele 4 oua.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem un strat de cartofi, unul de oua taiate feliute, branza si kaiserul taiate cubulete, apoi un alt strat de cartofi si iar oua, branza si kaiser, deasupra acoperim cu inca un strat de cartofi, condimentam cu sare, piper si boia dupa fiecare strat.
Peste ultimul strat de cartofi punem smantana amestecata cu cele 2 oua ramase, iar peste smantana adaugam cascaval ras din belsug.
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Pusik`s Blog
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu