Briose cu pasta de mecese


Reteta de la Magda Adina 

Ingrediente :
3 oua
100 g unt
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g pasta de macese
1/2 lingurita scortisoara, macinata
1/2 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
zeama de lamaie
200 g faina
30 g migdale macinate

Mixati ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste .Adaugati untul topit si pasta de macese si mai mixati putin.

Adaugati apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara macinata , adaugati si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si mai mixati putin toate ingredientele.

Puneti din compozitia obtinuta in fiecare forma de briosa ( eu am folosit din nou formele de silicon ) , umplandu-le cam 3/4 din capacitatea lor.

Bagati briosele in cuptorul preincalzit si coaceti-le circa 20 minute.Ca sa vedeti daca sunt bine coapte , faceti testul cu scobitoarea , dar asta cred ca stiti deja, nu? :)

Cand acestea sunt gata , le lasati sa se raceasca putin ,ca apoi sa le puteti scoate din forme.

Le serviti cu frisca , glazura, insiropate sau cu pasta de macese asa cum am facut noi .

Cred ca incepe sa-mi placa pasta de macese , drept dovada surplusul din farfurie )) …. Ms Dana !!!!

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu