Pagini

Bomboane Raffaello (2)




Reteta de la Dana Leata  
Ingrediente:

200 gr unt nesarat, 150 gr lapte praf, 150 gr zahar pudra, 200 gr foaie de napolitana maruntita, 1 esenta concentrata de lamaie, 200 gr cocos, migdale.

Mod de preparare:

Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra.
Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.
Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.
Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.
Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.
Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.
Practic am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.
Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.



Mai multe retete delicioase de la Dana, gasiti pe blogul Retete GG.  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu