Tocana de cartofi cu paste


Reteta de la Margareta Cismasiu

Ingrediente:
500gr cartofi,250gr paste fainoase,1 ceapa,sare,ulei,boia,tarhon,patrunjel verde.

Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt.Cartofii se curata si se taie cuburi potrivit de mari.Intr-o cratita se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.Se adauga cartofii.Se calesc putin,se adauga sare si boia,apoi se stinge cu apa.Se pune apa mai multa,pentru a avea loc si pastele sa fiarba.Cand cartofii sunt fierti bine,se adauga pastele.Se lasa sa fiarba,se potriveste de sare,se adauga tarhonul si patrunjelul verde tocate marunt,apoi se stinge focul si se acopera cratita cu un capac.Pastele vor absorbi zeama in care au fiert,iar cartofii se vor zdrobi in timpul fierberii pastelor,asa ca va rezulta o tocanita scazuta.
Este la fel de gustoasa atat calda cat si rece.
                
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu