Aricei





Reteta de la Anca Corduban


Ce ne trebuie

4 galbenusuri 
4 albusuri batute spuma
200 g untura nesarata
200 g zahar
1 praf de copt, un varf de cutit sare
esenta de vanilie si esenta de rom
faina cat cuprinde (aproximativ 450 g)
nuca taiata cu cutitul sau macinata cu sucitorul

Cum se fabrica

Se freaca galbenusurile cu untura, zaharul si esentele. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se incorporeaza in untura. Se framanta ca sa iasa un aluat potrivit de tare. Se fac bilute aproximativ 2 cm in diametru, se dau prin albus si prin nuca si se aseaza in tava cu hartie de copt. Se coc 5 minute la foc iute apoi la foc potrivit aproximativ 20 minute. Se pudreaza cand se racesc.

Pofta buna!



Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu