Mancare de dovlecei cu ardei copti


Reteta de la Margareta Cismasiu


Fiind sezonul dovleceilor,iar mie imi plac nespus de mult mancarurile cu dovlecei, am ales sa fac aceasta mancarica delicioasa.

Ingrediente:
1 kg ardei grasi, 2-3 dovlecei, 500gr rosii, 1 morcovi, 3-4 catei de usturoi, sare,piper

Mod de preparare:
Ardeii se coc,iar dupa ce s-au racit se curata de coaja si de cotorul cu seminte,api se taie fasii.Dovleceii se taie cuburi,iar rosiile se toaca marunt.Morcovul se curata si se taie rondele.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun cateii de usturoi curatati si taiati felii sa se caleasca,apoi se adauga rondelele de morcov.Cand morcovul s-a inmuiat se adauga dovleceii si se lasa sa se caleasca in continuare.Dupa 15 min.se adauga ardeii si rosiile si se potriveste de sare si piper.
Se lasa sa fiarba pana zeama scade si ajunge la consistenta dorita.
Cui ii place,poate sa adauge la fiert si cateva felii de ardei iute.
Se serveste calda,ca fel principal sau ca garnitura.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu