O interesanta mancare cu cartofi

Reteta de la Anca Corduban   

Ce ne trebuie
500 g cartofi
2 radacini de taro (http://en.wikipedia.org/wiki/Taro#mediaviewer/File:Taro_corms_2.jpg)
1 banana pentru gatit (http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_plantain)
2 cepe
2 ardei grasi
5 catei de usturoi
1 cutie mica de fasole boabe
2 cutii de rosii cuburi in bulion
1 legatura de coriandru proaspat cu tot cu tije
6 boabe de piper
1 lingurita de chimen
1 ardei iute uscat (de ala mic si nervos)
1 lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita coriandru boabe
1 lingura si jumatate de gharam masala
sare, ulei de masline

Cum se fabrica

Cartofii, radacinile de taro si banana se curata si se taie cuburi, cepele si ardeii se taie felii, usturoiul se piseaza, iar tijele de la coriandru se toaca (frunzele se pun deoparte).
In mojar se piseaza bine boabele de piper, chimenul, ardeiul uscat, coriandru si scortisoara.
Intr-un vas cu capac pentru cuptor se toarna cartofii, taro si banana, se presara 3 sferturi din amestecul din mojar, sare, ulei de masline, se amesteca bine si se da la cuptor pana se coc (aproximativ 35 minute, si se amesteca o data in timpul coacerii).
Intr-un wok mare (sau alt vas lat si incapator) se infierbanta uleiul, se adauga ceapa si ardeii si se lasa 5 minute, apoi se adauga tijele de coriandru, restul din mojar si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie legumele. Se toarna fasolea, rosiile si usturoiul, o cana de apa, gharam masala si sare (nu prea multa ca au si legumele din cuptor), apoi se fierbe la foc mic 25 minute (daca scade prea mult, se mai adauga un pic de apa).
Se adauga legumele din cuptor, frunzele de coriandru si se lasa la fiert 5 minute impreuna.
Se serveste cu iaurt.

Pofta buna! (este o mancare fix pe gustul meu :) )

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu